Home Wiki > User talk:Sharphawk64
Sign up | Login

User talk:Sharphawk64

tagline: From openSUSE

Hi Sharphawk64,

Thank you for your interest in openSUSE.

We use wiki for many purposes, like to present project and distribution, or document our activity on subprojects, but for certain activities we have services that are better suited then wiki. Designed for a single purpose they are easier to use with more options related to their purpose then wiki. Examples are:

  • openSUSE Forums designed for help to new and intermediately skilled openSUSE users.
  • Bug reporting facility designed for reporting bugs, and used primarily by advanced users and developers to solve software problems.

For many other options to get help with your openSUSE system, please see:


Regards, your Wiki team.


Below is page that you created with your question that is now deleted, so that you can reuse data:


I am using SUSE since a while and lately SUSE 12.1. I never ever had any problems with the sound card, but since 12.1 installation I HAVE serious problems. Please find here by information about my installation:


ALSA SOUND information is at link hhttp://www.alsa-project.org/db/?f=44de8994cd15de5673b259a4f3da6b37d723c422, that file is to big to load it here +++++ other information requested is:

cat /etc/modprobe.d/50-sound.conf

options snd slots=snd-hda-intel

  1. u1Nb.kURRCMIOEo3:82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller

alias snd-card-0 snd-hda-intel

NetAngel:/home/ioan/packages

  1. rpm -qa '*alsa*'

alsa-oss-32bit-1.0.17-37.1.2.x86_64 alsa-plugins-pulse-32bit-1.0.24-18.1.2.x86_64 alsa-plugins-1.0.24-18.1.2.x86_64 alsa-plugins-pulse-1.0.24-18.1.2.x86_64 alsa-devel-1.0.24.1-23.1.2.x86_64 alsa-plugins-32bit-1.0.24-18.1.2.x86_64 alsa-1.0.24.1-23.1.2.x86_64 alsa-utils-1.0.24.2-12.8.1.x86_64 alsa-oss-1.0.17-37.1.2.x86_64 NetAngel:/home/ioan/packages

  1. rpm -qa '*pulse*'

libxine1-pulse-1.1.19-9.7.2.x86_64 alsa-plugins-pulse-32bit-1.0.24-18.1.2.x86_64 pulseaudio-1.1-1.2.x86_64 alsa-plugins-pulse-1.0.24-18.1.2.x86_64 libpulse0-1.1-1.2.x86_64 libpulse0-32bit-1.1-1.2.x86_64 libpulse-mainloop-glib0-1.1-1.2.x86_64

NetAngel:/home/ioan/packages # rpm -q libasound2 libasound2-1.0.24.1-23.1.2.x86_64

cat /etc/modprobe.d/50-sound.conf

options snd slots=snd-hda-intel

  1. u1Nb.kURRCMIOEo3:82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller

alias snd-card-0 snd-hda-intel /home/ioan/packages #


The problems are: Yast/sound test works now and then, sometimes completely sometimes not at all. In a regular manner, I hear noises in the head set. I never had those problems in the previous SUSE versions and I do not have them even now when booting XP (my PC is dual boot) i.e. the sound HW configuration is working well.

            any help PLEASE....friendly yours SH